Днес, докато за пореден ден мързелувах на бара, чувам аз суматоха и форсирани двигатели и усещам миризма на съединител, слизам да видя какво става и виждам как от фирмата за доставки се опитват да си извадят камиона който добре се бе окопал в пясъка, Когато погледах се опитваха да го изтгеглят с друг камион, но неуспешно, след това се пробва един Hyundai Santa Fe също неуспешно, накрая реших да се доверя на качеството на японците и да си пробвам всички системи в колата, казвам на младежите давайте ще го изтеглим с Лексуса те отначало леко странно ме погледнаха но след като бяха се мъзили повече от час и камиона бе се окопал до диференциала в пясъка нямаха друг избор. Закачихме камиона за предната кука на колата и реших да го тегля назаден понеже така е по стабилна понеде камиона е висок и при опъване на въжето задните ми гуми няма да плътно на земята. След 1-2 неуспешни опита и непомръдване на камиона изкарах една лопата поразринахме камиона, сложихме един палет за подложка, и почнаха отново пробите нещеш ли камиона на третия опит си излезе. По време на тегленето пробвах няколко състояния на колата с изключен TRC и зимния режим които се оказаха много полезни. След като излезе колата и аз се окопах малко но включих отново TRC пуснах зимния режим и си излязох от пясъка бавно и славно. След което една компания младежи с пернишки голф и БМВ 3-ка казаха че с тази кола мога и на сафари да ходя.
За съжаление нямам сниман точно момента с изтеглянето на камиона (все пак се съсредоточих върху карането) но ви предлагам кратко видео да видите каква бе обстановката и камиона