Android Navigation & Multimedia system

Angel1st
Регистриран: 08 ноември 2020
Автомобил: Друг модел

Мнениеот Angel1st » 02 фев 2021, 21:42

Здравейте от около месец съм горд собственик на NX200t 2015. Т.к. обаче колата е внос от Канада, навигацията на практика е безполезна. След известно ровене в Интернет, стана ясно, че единственото решение е да се смени целия dashboard с европейски.
При това положение, след като така или иначе ще се разглобява цялото табло и след още малко ровене, достигнах до следните два сходни варианта:
https://4x4shop.ca/product/2014-2017-le ... ultimedia/ - тук нещата са много добре обяснени, освен това самия екран е touchscreen, но и цената е по-висока, а като добавим доставката + митото, ще скочи допълнително

https://carperformance.se/product/nx-ap ... android-2/ - тук цената е по-ниска, но и самия модел ми се струва с по-малко екстри, а най-вероятно е и с по-стара версия на Андроид.

Въпросът ми е - някой от Вас има ли опит с подобни системи - закупуване, монтаж. Предимства, недостатъци - всичко, което може да споделите.

Благодаря предварително!

trans04
Регистриран: 06 септември 2014
Автомобил: IS 220d

Мнениеот trans04 » 08 мар 2021, 23:24

Здравей, мога да ти предложа решение. Имам монтирано устройство (модул) за надграждане на оригиналната мултимедия с андроид на Lexus IS. Има собствена операционна система, GPS, BLUETOOTH, WI-FI, SD CARD и USB. Пълна функционалност на бутоните от волана и дисплея.
Прикачени файлове
20210204_151206.jpg
20210206_173055.jpg

Потребителски аватар
Д. Ив.
Регистриран: 19 ноември 2010
Контакти:

Мнениеот Д. Ив. » 18 мар 2021, 15:58

Можеш ли да дадеш малко повече информация за системата ти?

Иначе за колегата: https://letyshops.com/r/aliexpress-ww-0b3917809c93

Това за теб ще е най-добрият вариант, защото ще ползвате фабричният хардуер с надграждане до CarPlay или Android Auto, откъдето ще ползвате пълните възможности на телефона си на дисплея на автомобила.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

Angel1st
Регистриран: 08 ноември 2020

Мнениеот Angel1st » 18 мар 2021, 20:26

Здравейте,
Блгодаря за отговорите. В крайна сметка си поръчах и монтирах посочения от мен модул в началото на темата. За момента нямам забележки. Ако някой проявява интерес, може да пита, ще се радвам да помогна.

Потребителски аватар
Д. Ив.
Регистриран: 19 ноември 2010
Контакти:

Мнениеот Д. Ив. » 22 мар 2021, 18:27

Според мен си надплатил двойно за нещо, което можеше от AliExpress да си вземеш. Вече двама приятеля имам с монтирани такива китайчета от AliExpress и са много доволни.
Надявам въпреки това да си доволен и да не ти създава проблеми.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

fedorac0re
Регистриран: 30 март 2021
Автомобил: LS 430

Мнениеот fedorac0re » 30 мар 2021, 23:48

Angel1st написа:Здравейте от около месец съм горд собственик на NX200t 2015. Т.к. обаче колата е внос от Канада, навигацията на практика е безполезна. След известно ровене в Интернет, стана ясно, че единственото решение е да се смени целия dashboard с европейски.
При това положение, след като така или иначе ще се разглобява цялото табло и след още малко ровене, достигнах до следните два сходни варианта:
https://4x4shop.ca/product/2014-2017-le ... ultimedia/ - тук нещата са много добре обяснени, освен това самия екран е touchscreen, но и цената е по-висока, а като добавим доставката + митото, ще скочи допълнително

https://carperformance.se/product/nx-ap ... android-2/ - тук цената е по-ниска, но и самия модел ми се струва с по-малко екстри, а най-вероятно е и с по-стара версия на Андроид.

Въпросът ми е - някой от Вас има ли опит с подобни системи - закупуване, монтаж. Предимства, недостатъци - всичко, което може да споделите.

Благодаря предварително!

Имам същия проблем...

swords
Регистриран: 06 октомври 2019
Автомобил: IS 250

Мнениеот swords » 11 май 2021, 17:25

trans04 написа:Здравей, мога да ти предложа решение. Имам монтирано устройство (модул) за надграждане на оригиналната мултимедия с андроид на Lexus IS. Има собствена операционна система, GPS, BLUETOOTH, WI-FI, SD CARD и USB. Пълна функционалност на бутоните от волана и дисплея.

Това изглежда доста интересно - как се сдоби с него?

EDIT: Мисля, че го открих - https://gromaudio.com/store/vline/

apocalipce
Регистриран: 08 май 2021
Автомобил: RX 450h

Мнениеот apocalipce » 17 юни 2021, 15:26

Здравейте,на мен ми предстои покупка на РХ400Х от 2008 година. Искам да сложа мултимедия ако е възможно. Някой слагал ли е на такава кола и ако може да даде малко инфо! :D :D :D

Потребителски аватар
Tin4ou
Регистриран: 01 декемрви 2009
Автомобил: RX 450h

Мнениеот Tin4ou » 08 мар 2024, 21:33

Да изтупаме малко прахта :D
Аз сложих това на моя дъртак - 10 инчов ултра широк тъч дисплей, 8 ядрен процесор, 8GB рам, 128GB вътрешна памет. Андроид 12, безжичен CarPlay/Android Auto, 4G, WiFi, Google play, YouTube, Netflix и т.н. Аз гледам на него и телевизия, както има и дигитално радио. При желание може да се върже и OBD2 да си четеш грешките, но според мен е абсолютно излишно, щото тия коли не дават грешки.
Звука от новата мултимедия влиза на стерео през AUX входа на колата. Като цяло ако не гледаш блу рей филми, няма как човек да направи разликата. Оригиналното стерео и навигация остават и може да се превключва между мултимедиите когато си поискаш с един клик.
Излиза около 1000-1200лв от Китай.

IMG20240304125901.jpg

IMG20240304125937.jpg

IMG20240304125957.jpg

IMG20240304130054.jpg

IMG20240304130111.jpg

IMG20240304130210.jpg

IMG20240304130228.jpg

IMG20240304130243.jpg

IMG20240304130322.jpg
Изображение

Потребителски аватар
VaskoM
Регистриран: 15 май 2024

Мнениеот VaskoM » 15 май 2024, 11:25

Привет на Групата,
С молба за съдействие и препоръка по въпрос за Актуализация на "Навигационна система и Мултимедия" за модел Lexus NX350H :?:
Автомобила е внос от Канада производство 2022 г. и ако има някой запознат с тази материя, дали е възможно да се направи цялостна актуализация на системата, тъй като изглежда между отделните оторизирани търговци на Тойтота за (Европа и Канада & САЩ) имат някакви си техни правила за мълчание по този въпрос, ако МПС е закупено от друг континент да се обслужва по място на закупуване или друго нещо подобно - те зи знаят най-добре !?!
Благодаря за съдействието, ако някой може да даде насоки и препоръки за коректен човек и цена на услугата за да се извърши тази актуализационна манипулация, с възможност за местоположение от района на София град или област ! :wink:

Потребителски аватар
Akima
Регистриран: 15 септември 2015
Автомобил: Друга марка

Мнениеот Akima » 15 май 2024, 12:00

Стопанисване на МПС от марката с destination package, различен от ЕВРОПА създава проблеми.
Няма да се разминете само с ъпдейт - решението при вас трябва да е комплексно.
Като начало кажете дали радиото ви приема, четни радио станции?
Напишете си рамата и си попълнете града/локацията в профила.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Върни се в “Навигационни системи”