Съединител IS220 d

Въпроси по експлоатация, информация, отзиви, препоръки.

Модератор: Lexus

Потребителски аватар
ckron
Регистриран: 28 януари 2012
Автомобил: IS 250

Съединител IS220 d

Мнениеот ckron » 08 юни 2024, 17:15

Имах абсолютно същия проблем с IS 250, бензин, ръчна трансмисия. Мисля, че тази вибрация при потегляне е доста характерна за ръчната трансмисия на марката и присъства и в първа генерация. В раздела за първа генерация има подобна и то доста по-обширна тема, където така и не се стигна до точно определено решение на проблема. При мен след смяна на съединителя този проблем изчезна, но това не значи, че при всички случаи това е решението. Напомням, че при 1-ва и 2-ра генерация бензин, ръчните трансмисии също имат маховик, подобно на дизела.

Потребителски аватар
Д. Ив.
Регистриран: 19 ноември 2010
Автомобил: IS 220d
Контакти:

Съединител IS220 d

Мнениеот Д. Ив. » 11 юни 2024, 15:00

При напълно изправна трансмисия, съединител и демпферен маховик, не би трябвало да има такова нещо като неравномерно износване, да не говорим за "наслагване". Това си е типично за омекнали пружини на демпферния маховик - приплъзването просто оказва по-малко натиск върху пружините и го прави по-плавно, затова усещаш разлика. За нов маховик и съединител си, особено на тези километри.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

night_pz
Регистриран: 20 юни 2020

Съединител IS220 d

Мнениеот night_pz » 31 окт 2024, 19:34

Да кажа развитието. Вече е на 260к км. И симптомите са същите. От време на време тръгва с присецване. Започна и да трака, само като работи на място с 850оборота. При съвсем леко подаване на газ или натискане на съединителя тракането изчезва. Говорих със специалист и той твърди, че ако е от маховика ще трака и хлопа най-вече при палене и гасене, а при мен тогава не се чува нищо извънредно.

Потребителски аватар
Д. Ив.
Регистриран: 19 ноември 2010
Контакти:

Съединител IS220 d

Мнениеот Д. Ив. » 08 ное 2024, 12:28

night_pz написа:Source of the post от маховика ще трака и хлопа най-вече при палене и гасене

Колега, изказали сме си мнението. Можеш да приемеш или нашето или това на специалиста - ти си решаваш. Аз смених маховика и съединителя и всички тракания, тресене и т.н. изчезнаха.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

Върни се в “Lexus IS250 / IS220d / IS200d / IS350 / IS250C / IS-F - Gen 2”