Здравейте,
През нощта са ми откраднали катализатора на джипката и то от платен паркинг в София. Тъй като говорих с познат от сервиз за ауспуси и ми каза, че само през миналата седмица е имал 4 обаждания за откраднати катализатори на RX400h. Явно има акция в София за катализатори на тези джипки. Пускам темата, който може да си го предпази.
Лек ден на всички.
Откраднат катализатор на RX400h
Модератор: Lexus
Здравейте,
Отдавна пуснахме такава тема, дори и във Фейсбук групата но набезите продължават. Изключително неприятно е, хубавото е че става със резонансно гърне на мястото. Сигурно в бъдеще ще трябва да слагаме някакъв универсален.
Отдавна пуснахме такава тема, дори и във Фейсбук групата но набезите продължават. Изключително неприятно е, хубавото е че става със резонансно гърне на мястото. Сигурно в бъдеще ще трябва да слагаме някакъв универсален.
катализаторите са три. Единият се сваля лесно-третият. Другите два са масивни И стоят горе при двигателя на много трудно място.
От един предишен автомобил имам два здрави катализатора. Изкопчиците ми даваха за тях по 20 лв за брой.
Скъпите катализатори са не тези които стоят на тръбата А тези които стоят при двигателя.
Не разбирам защо трябва да се краде нещо което е евтино.
Също така при повреда , се повреждат тези, които стоят при двигателя- скъпите.
същото време се къртят евтините и лесните. Не разбирам.
От един предишен автомобил имам два здрави катализатора. Изкопчиците ми даваха за тях по 20 лв за брой.
Скъпите катализатори са не тези които стоят на тръбата А тези които стоят при двигателя.
Не разбирам защо трябва да се краде нещо което е евтино.
Също така при повреда , се повреждат тези, които стоят при двигателя- скъпите.
същото време се къртят евтините и лесните. Не разбирам.
-
- Регистриран: 21 януари 2019
- Автомобил: GS 450h
Странно... тези при двигателят принципно имат за цел да загреят бързо слеващите. Ако видиш цената на средно гърне (~4000лв) спрямо индивидуален колектор на банка (2000лв) - изобщо не ми изглежда да са различни като стойност. Също - тези до двигателят принципно филтрират огромна част от нещата, които "отравят" катализаторите, съответно задните (тези на средното гърне) оцеляват доста повече.
Как и да е, боклуци...
Как и да е, боклуци...
Днес трябва да ми пристигне универсалния катализатор, който поръчах. Надявам се след монтажа да няма светещи чекове и всичко да е наред с вървежа на джипката. А и дано и застрахователите дадат някой лев 

Не знам при 400h ,но при rx350 този последният катализатор няма как да ти светне чек. Няма сонда след него ,която да гледа дали го има и дали работи. Моят като го откраднаха сложих права тръба и няма никаква разлика.
-
- Регистриран: 21 януари 2019
- Автомобил: GS 450h
Може да светне заради прекъснатата генерация. Съвсем малки пробойни СЛЕД втората ламбда също могат да доведат до P0420/P0430. Класически 2IS/3GS проблем.
Днес я карах до един сервиз на 300 метра от паркинга, да я вдигнат, за да я снима застрахователя отдолу и за изминатото разстояние освен неприятното бръмчене нямах никакви светещи лампи по таблото. Утре ще монтират универсалния катализатор и ще пиша как е ситуацията.
Точно така е.
Днес след поставянето на универсалния катализатор съм изминал около 60 км градско в София, няма никакви грешки, джипката си върви перфектно и е с една идейка по-тиха при по-сериозно натискане на газта и ускорение.
Здравейте, някой имал ли е проблем при минаване на ГТП с липсващ катализатор?
-
- Регистриран: 27 април 2023
- Автомобил: RX 400h 4WD
Няма проблем за минаване на ГТП.
Май, вече има проблем...
- icetto
- Регистриран: 03 януари 2025
- Автомобил: Друг модел
Проблем няма, единствено цената е по-висока. Всички си минават отново.
Върни се в “Lexus RX 350 / RX 400h / RX 450h”