Ремонт на амортисьор RX300 II

Въпроси по експлоатация, информация, отзиви, препоръки.

Модератор: Lexus

stanleybg
Регистриран: 27 февруари 2016
Автомобил: RX 350 4WD

Мнениеот stanleybg » 16 яну 2022, 20:31

На пружини е като на въздух на H. Тоет на пружини е повдигната като на въздух на най-висока степен. За другото нямам наблюдения.

ultramik
Регистриран: 27 октомври 2022
Автомобил: RX 450h

Мнениеот ultramik » 12 яну 2023, 22:34

Предполагам амортисьорите, за които говорите са същите като на RX450 2010. Наскоро взех такава машина, предния десен амортисьор изскърцваше при навиване надясно и наляво при тръгване и човека, който ми продаде колата нещо го дава за рециклиране. Ама явно не е баш било рециклиране. След 2 месеца проблема почва да се появява отново със скърцането. Дотук виждам мнения само за тропане, та вече се чудя дали е амортисьор, но явно е, защото това са пипали. Та се чудя дали тук се говори за същите амортисьори като на RX450. И ако се смени единия преден, дали трябва задължително и другия или по скоро не. Отделно след смяна на амортисьор къде си правите реглаж и има ли някакви особености, защото доста дърпаше в дясно. Посетих стенд и какво правиха струваха, нещата в момента пак са същите. Доколкото четох един колега също имаше много проблеми с реглажа.

Потребителски аватар
Akima
Регистриран: 15 септември 2015
Автомобил: Друга марка

Мнениеот Akima » 13 яну 2023, 00:36

Имат разлика.
Пуснете ми номер на шаси.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Потребителски аватар
Tin4ou
Регистриран: 01 декемрви 2009
Автомобил: RX 450h

Мнениеот Tin4ou » 01 фев 2023, 18:39

Здравейте и за много години :lol: :lol:

Дойде и моя ред да се присъединя при хората с проблемни въздушни.

Лагера над преден десен амортисьор се е потрошил и сега ми препуква като навия надясно волана. Тва, което ме дразни е че въздушното си е наред и трябва заради един лагер да се смени целия амортисор.

Другото дразнещо нещо е, че от Тойота ми обявиха 2500евро за 1бр амортисьор :lol: Ако предположим хипотетично, че и от другата страна лагера е тръгнал, то тогава излиза, че човек трябва да извади 10к за части и труд допълнително за смяна.

Работата отива на рециклаж/смяна на лагер. За конверсия от въздух на пружини не може и дума да става, не искам изобщо да го коментирам.

Мисля да се свържа с пичуете от AirTec. Или има и други опции ?

Има ли някой, който е правил тая гимнастика скоро, да каже 2-3 думи за кураж и с какво се мажете преди да питате за цена? Аз не се намазах когато ходих при Тойота и не мина добре.
Изображение

stanleybg
Регистриран: 27 февруари 2016
Автомобил: RX 350 4WD

Мнениеот stanleybg » 05 фев 2023, 16:27

Аз съм с всички рециклирани амортисьори в AirTek и съм доволен. При мен направиха пълно рециклиране амортисьор и възглавница. Сега съм се ориентирал да продам сегашният и да купя трета генерация пак с въздушно окачване. На мен ми ми харесва въздушното особено ако се товари или се возят повече хора още по-добре вози и колата не стои на една страна. До колкото ми обясниха след първоначалното рециклиране всяко последващо ако се наложи е на доста по ниска цена. Защото те ги преправят да са по-лесни за ремонти.

Потребителски аватар
Akima
Регистриран: 15 септември 2015
Автомобил: Друга марка

Мнениеот Akima » 05 фев 2023, 19:21

stanleybg написа:Source of the post всяко последващо ако се наложи е на доста по ниска цена.

В западните и в източните форуми се коментира, че при правилно "рециклиране" амортисьорът може да надживее купето.
Естествено доста услуги у нас са съобразени с покупателната способност на средностатистическия клиент и съответно не са на нивото, наблюдавано в други държави.
Правено ли е запитване за "тотално" обновяване с удължена гаранция например?
Ползвайки такива услуги за разни детайли - в автомобилната и морската сфера - забелязвам, че гаранцията често е според клиента, което е неприятно.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Lwerewolf
Регистриран: 21 януари 2019
Автомобил: GS 450h

Мнениеот Lwerewolf » 06 фев 2023, 11:49

Как ще надживее купето при положение, че примерно маслото вътре заминава (буквално механична деградация)? Ако става дума за рециклиране плюс преработка да бъде сервизируемо - съгласен, стават вечни. Пазя си "оригиналните" четири амортисъора и имам някакви лоши идеи ^_^.

xainov
Регистриран: 29 януари 2023
Автомобил: RX 300 4WD

Мнениеот xainov » 14 май 2023, 14:23

Аз имах проблем, който се оказа свързан с кантар на една от гумите. Закарах колата на Vabonti Ltd. Останах доволен.

Ivonder
Регистриран: 11 ноември 2023

Мнениеот Ivonder » 12 ное 2023, 21:40

Някой пробвал ли е китайски амортисьори? За около 500евро пристига комплект предни от Neumark, Germany.
https://www.ebay.com/itm/165237974199
Все още се колебая дали да купя комплект 2-ра употреба и да ги дам за обновяване в AirTek или да рискувам с неоригинални?
Неприятно е че искат по 300лв за разбит 2-ра употреба амортисьор и при това намерих само на едно място в България.
Някой може ли да сподели според него какво е правилното решение?

pepur
Регистриран: 22 януари 2009
Автомобил: RX 400h 4WD

Мнениеот pepur » 13 ное 2023, 12:52

Защо не направите вашите в Airtec?

Ivonder
Регистриран: 11 ноември 2023

Мнениеот Ivonder » 16 ное 2023, 10:01

Купих го с ремонтирани амортисьори по руска "технология". Не тропат но и не работят както трябва. Затова си търся оригинални.

Върни се в “Lexus RX 300 / RX 330”