Здравейте,
Поради липсата на теми в раздела, а и интереса ми към тези модели, си позволих да напиша настоящия пост, за да може евентуално да стане някаква дискусия за тези по мое мнение разкошни коли
Ясно е, че няма много обяви и интерес към тях на нашия пазар и по този повод случайно се разтърсих да видя в ОАЕ каквао се предлага. Оказа се, че има някои доста интересни коли (LX конкретно) - производство 2008-2013 година например, които са ги фейслифтнали към последните актуални модели:
https://www.dubicars.com/2009-lexus-lx- ... 93658.html
https://www.dubicars.com/2011-lexus-lx- ... 68155.html
https://www.dubicars.com/2010-toyota-la ... 59025.html (един TLK за цвят само)
и т.н.
По мое мнение това са били не основни коли на хората там, имайки предвид малкия пробег, като , за да ги продадат по-лесно в момента, правят точно козметичните промени, за да може колата да е атрактивна. Поразрових се малко за вноса на коли от ОЕА и най-обобщено се плащат 20% ДДС и 10% Мито, отделно и някаква цена за превоза на колата и технотест. Ако някой има опит с подобен внос на коли или по някои от долните въпроси, ще се радвам да сподели:
- Дали моторите са абсолютно същите, както стандартните или има някакви разлики - колите се водят GCC спецификации, което означава, че са по-издържливи на тамошните условия, но не ми стана ясно това до какви промени води.
- Какви други недостатъци може да крие вносът на коли от там? Тук да вметна, че моят RX е бил внесен на 1г. от Дубай, но освен липса на отопление на седалките не знам дали има някакви съществени разлики с тукашните.
Lexus LX Внос от ОАЕ
Модератор: Lexus
Lexus LX Внос от ОАЕ
Проблем с регистрация заради липса на Еко норма,от там започнете.Дали конкретен екземпляр има Евро вписана в талона.
-
- Регистриран: 03 ноември 2016
- Автомобил: RX 330 4WD
Lexus LX Внос от ОАЕ
Благодаря за коментара, четох и за това. При тях нямат подобни изисквания за еко нормите, затова може да има проблем. Реално е добре да се види каква информация съдържа талонът им, отделно може би да се пита тук в Лексус как може да се реши подобен проблем.
- Bukmop
- Site Admin
- Регистриран: 02 октомври 2007
- Автомобил: IS 200
Lexus LX Внос от ОАЕ
Проблема с ЕКО нормите не може ли да се реши със сертификат от дилърството?
-
- Регистриран: 03 ноември 2016
- Автомобил: RX 330 4WD
Lexus LX Внос от ОАЕ
Мисля, че може, поне така бяха писали хора от други форуми. Иначе в момента и в моя талон няма еко норма и звънях да питам в Лексус - 50 лв. и издават сертификат, с който може да се иде в КАТ.
- Bukmop
- Site Admin
- Регистриран: 02 октомври 2007
- Автомобил: IS 200
Lexus LX Внос от ОАЕ
Така е, май имаше ограничение че издават сертификати само за автомобили предназначение за европейския пазар. Най-добре звъннете и питайте.